dinsdag 20 mei 2008

Gezellig


De goedlachse meneer op de foto is een begrip bij zeilend Friesland en nu ook bij zeilmaatjes R, W en ikke. R kende hem al wat langer en ik heb vorige zomers ook al kennis mogen maken met de markante havenmeester van Langweer.

Menno Sappé is iemand die al jarenlang zeilers naar hun plekkie wijst in de havens van Langweer, een echt watersportdorpje in Friesland. Met grote nadruk op het woord gezellig en een aanwezigheid waar je niet omheen kunt, zorgt hij ervoor dat hij respect krijgt bij jong en oud. Zo moet alle jeugd in de open bootjes op een vaste plek staan, wat in de zomer zorgt voor een heel tafereel: tig bootjes met bbq-ende, bier drinkende, hevig flirtende zeiljeugd.

Na heerlijk te hebben gegeten in het dorp (de jongens spareribs en ik een vistrio bestaande uit botervis, zalm en gamba's op een bedje van tagliatelli met een fris citrussausje: ontzettende aanrader!), hebben we nog heerlijk geborreld aan boord van de Friendship die R van zijn oom mocht meenemen. Gezellig.

De volgende ochtend vaarden we de haven uit, langs het havenmeesterskantoortje van Menno. Hij kwam achter zijn buro vandaan en liep op de steiger met onze boot mee. Of we het gezellig hebben gehad? Jazeker, Menno. Het was gezellig!

1 opmerking:

Ruben zei

Leuk stukkie! ik wil wel weer terug... wat is het leven op het water toch heerlijk!

vriend J was overigens zeer geintersseerd in de herkansing :) Maar daar komen we later op terug!