dinsdag 8 april 2008

Waar mijn schat is

In de kolom rechts kun je zien waar mijn hart onder andere voor klopt.
Deze wallpaper deed me even nadenken over wat Jezus precies bedoelde met zijn uitspraak"
"Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn"

In het bijbelboek Mattheüs, hoofdstuk 6, staat voor die uitspraak het volgende:
Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen.

Ik ben de laatste dagen best snel moe en vraag me af of dat te maken heeft met al die verschillende schatten die ik op aarde heb.
Allerlei programma's en activiteiten zijn op zichzelf erg goed, nobel, nuttig, geweldig, leuk, kikke en dat soort mooie woorden, maar ze maken me ook best moe.
Dat wil ik ff duidelijk hebben: veel dingen waar ik nu bij betrokken ben zijn goed en geniet ik van, ze wijzen ook bijna allemaal op de grootste schat die er in dit leven te vinden is.

De grootste schat die ik heb gevonden, mijn geloof en alles wat daarbij hoort (redding, genade, vrijheid etc.) is helemaal safe. Veilig. Niets of niemand kan daaraan komen. Daarin vind ik rust. Daarin kan ik compleet relaxen. Daarin schuilt veiligheid en kracht.

Ik zoek naar die passie en wil kijken in welke onderdelen van mijn leven ik die energie ga stoppen. Heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk veel gaat opleveren.

2 opmerkingen:

Li zei

Poe he, heb ik juist net ook dat stuk gelezen...

Ruben zei

keuzes maken blijft pittig, vooral als je moet kiezen tussen die dingen die allemaal belangrijk en leuk zijn...

succes en sterkte... ik ga je sowieso missen (wat je ook kiest :)) en tegelijk meer waarderen voor datgene waar je je nog meer voor in gaat zetten.