dinsdag 21 juli 2009

Agressieve verkoopmethoden

Anticolportage2

Maandag 17.50. 
Er wordt aan de deur gebeld.
Er staat een man aan de deur die zich voorstelt en direct van wal steekt. Hij komt namens Greenchoice de buurt verblijden met een mooie korting als ik besluit over te gaan op groene stroom. Hij ratelt maar door en besluit voor mij dat ik het leuk vindt om geld te besparen en mee te doen. Hij doet het allemaal overkomen alsof iedereen nu meedoet, hij me alleen maar iets komt geven en er geen overeenkomst wordt aangegaan. Ik merk dat ik onrustig word. Ik besluit dan ook het gesprek af te ronden. Dat vindt hij prima. “Welke voorletter heeft u?” vraagt hij als hij een contract erbij pakt. Voordat ik het weet zeg ik “S”. Direct daarna voeg ik toe dat ik toch echt niet van plan ben nu een overeenkomst te tekenen. Ik koop nooit iets aan de deur, dus ik ga maar even Greenchoice googlen, als ik dat wil. Hij geeft me een hand.
Ik denk aan alle oudere mensen die door zulke agressieve tactieken overrompeld worden. Ik google op een woordcombinatie van Greenchoice en agressief en kom op een consumentenbondforumtopic over de verkooptechnieken van Greenchoice. Dit is duidelijk een verkoopvorm die aangeleerd is en effect sorteert. Met het product van Greenchoice is weinig mis, zo zie ik online, maar de manier van verkopen zorgt aan mijn adres nu voor enorme imagoschade.

2 opmerkingen:

Ruben zei

daarom, de volgende keer: nodig hem binnen uit, neem uitgebreid de tijd om koffie voor hem te zetten, zorg ervoor dat de tv door zijn praatje heen tettert zodat je vaker om herhaling moet vragen, ga (lang) naar het toilet voor een number two bijvoorbeeld, als het lukt probeer dan gewoon tussendoor een douche te nemen terwijl hij doorvertelt!

op deze manier komt hij die avond niet meer aan andere deuren toe, zal hij zijn minimale consumentenomzet niet halen en helaas moeten stoppen met dit werk!

Gert-Jan zei

Ho, jij gaat veel bezoekers op je weblog krijgen. Google heeft je nogal gevonden.

Zoek op "Greenchoice en agressief" en je staat nu op plek 3!

Overigens moet ik altijd een beetje lachen om die sticker. Ik snap wel dat mensen hem ophangen, maar vind hem zo onvriendelijk overkomen. Weet niet waarom :-)